رسته‌ها

تاریخ خطهای جهان و سیر تحولات آنها از آغاز تا امروز

تاریخ خطهای جهان و سیر تحولات آنها از آغاز تا امروز
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 68 رای
نویسنده:
مترجم:
فیروز رفاهی
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 68 رای
ابداع خط واندیشه انتقال تفکر به اشارات یکی از پیچیده ترین و شگفت آورترین اختراعات بشر به شمار می رود. امروز با وجود پیچیدگی سیستم ارتباطات و انتقال اطلاعات، بازهم خط ارزش بی همتای خود را نسبت به سایر متدهای مورد استفاده نشان میدهد.
هرگاه نگاهی دقیق به اطراف خود بیندازیم، و به اشارات و اشکال متعدد تصویری، اشیائی، نگارشی و نمادی جهت انتقال اطلاعات دقت کنیم، با شگفتی مشاهده خواهیم کرد که علی رغم دگرگونی و رشد و تحولات خط ، باز هم امروزه در زندگی روزمره از انواع سباقهای موجود در طول تاریخ خط ، استفاده می شود. سرزمین پهناور ایران نیز که از دوران باستان مهد تمدنهای گوناگون و نقطه تلاقی فرهنگهای مختلف، و در نتیجه جایگاه زبانهای مختلف منسوب به شاخه های متعدد با خطوط متنوع بوده است، از این قاعده مستثنی نیست؛ لیکن تحقیقات و پژوهشهای ما در این زمینه بسیار ناقص و مختصر است و کفاف سطح معاصر این علم را نمی دهد. البته باید در نظر داشت که زبان شناسی در ایران هنوز دوران طفولیت خود را سپری میکند و به جرات میتوان گفت که خط شناسی( grammatology) که شاخه ای از زبانشناسی است، که در دیار ما به فراموشی سپرده شده است؛ و از این رو، جای تالیفی که حاوی تاریخچه خطوط جهان باشد، همواره خالی بوده است.
پوهانس فریدریش مولف کتاب اهل آلمان دموکراتیک، یکی از دانشمندان پرآوازه در زمینه باستانشناسی و زبانشناسی به شمار می آید.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
482
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
firuzalamdarli
firuzalamdarli
1393/03/06

کتاب‌های مرتبط

خودآموز خط اوستایی
خودآموز خط اوستایی
4.6 امتیاز
از 6 رای
Logics for Linguistic Structures
Logics for Linguistic Structures
0 امتیاز
از 0 رای
معنی شناسی
معنی شناسی
4.5 امتیاز
از 36 رای
نام شناخت
نام شناخت
4.5 امتیاز
از 15 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی تاریخ خطهای جهان و سیر تحولات آنها از آغاز تا امروز

تعداد دیدگاه‌ها:
6
دوست بسیار عزیز و فرهیخته
ضمن سلام و احترام به حضور پر نور شما و با ابتهال از ابراز احساسات زیبای شما بخاطر رفع مشکل دانلود از کتاب
اما همانطوریکه میدانید استاد همایی از مفاخر و عالمان برجسته و بسیار زحمتکش حیطه فرهنگ ایران زمین بوده
است و احترام به ایشان وظیفه ی همه ماست.
ذکر یک موضوعی را که از اصل آن بیخبریم و سالها از آن هم گذشته
و با طرفین هم نسبتی نداریم و ایجاد منافعی برای ما هم نمی کند شاید تا اندازه ای
کم لطفی و بی احترامی به ساحت استاد همایی باشد.!
از طرفی هم طرف مقابل وکیل بوده و من نمیخواهم وارد حرفه ی وکلای محترم بشوم.!
خداوند همه را به دوستداری همدیگر هدایت فرماید.
نام نیک رفتگان ضایع مکن
تا بماند نام نیکت پایدار
عصر آن روز به دیدار "خانم سرمد" رفتم و برخورد با "استاد همایى " را باز گفتم. "خانم سرمد" گفت: خوب است شعر "استاد همائى " را هم بگیریم و در جزوه‌یى که‌ براى شب چهلم چاپ مى‌شود بگنجانیم . به‌ همائى تلفن کردم. خود او گوشى را برداشت. مراتب سپاسگزارى خانوادۀ‌ سرمد را به‌ او گفتم و گوشى را به‌ دست "خانم سرمد" دادم. همائى به خانم سرمد تسلیت گفت. خانم سرمد هم از او سپاسگزارى کرد. سپس من گوشى را گرفتم و گفتم: براى شب چهلمِ "سرمد" جزوه‌یى زیر چاپ است. خانوادۀ‌ سرمد سپاسگزار خواهند بود که‌ جنابعالى هم قطعه‌یى را که‌ سروده‌اید مرحمت کنید تا آن جزوه‌ در جاى مناسب چاپ شود. همایى پذیرفت و نشانى خانۀ خود را داد. همان روز فریدون، پسر "سرمد"، براى گرفتن آن قطعه‌ شعر به خانۀ همایى رفت ولى استاد گفته‌ بود: شعر را پیدا نکرده‌ام؛ دو روز دیگر بیایید و دو روز دیگر باز همان پاسخ را گفته‌ بود. این پاسخ و بهانۀ‌ پیدا نکردنِ شعر سه‌ بار تکرار شد و موجب شگفتى خانم سرمد گردیده‌ بمن گفت: چاپ جزوه‌ تمام شده‌ و تا شب چهلم هم چند شب بیشتر نمانده‌ ولى استاد همائى از دادن شعر خود طفره‌ می‌رود. سه‌ بار "فریدون " رفته‌ هر سه‌ بار گفته‌ است شعر را پیدا نکرده‌ام، دو روز دیگر بیایید. گفتم، خانم ، آقاى همایى قدرى بیحال هستند حالا خودم به‌ ایشان تلفن می‌کنم و از ایشان خواهش می‌کنم شعر را پاى تلفن براى من بخوانند و من آن را خواهم نوشت و به شما تقدیم می‌کنم. سپس شمارۀ تلفن "همایى " را گرفتم. خودش گوشى را برداشت. گفتم: چند بار پسر "سرمد" خدمتتان آمده‌ شعر را لطف نکرده‌اید. چون چاپ جزوۀ‌ شب چهلم تمام شده‌ لطف کنید شعر را که‌ شش بیت بیشتر نبود پاى تلفن براى من بخوانید تا بنویسم و به‌ خانم سرمد بدهم چون دیگر فرصتى نمانده‌. همائى گفت: سرمد وکیل دادگسترى و آدم متمکّن و مستطیعى بود. شما مى‌گویید من شعر مجانى به خانوادۀ‌ او بدهم؟ از پاسخ استاد حیرت‌زده‌ شدم و برایم باور نکردنى بود که‌ یک استاد سالخوردۀ‌ معروف به‌ درویشى و وارستگى براى شعرى که‌ گفته‌ است بشیوۀ‌ شاعران حرفه‌اىِ دو قرن پیش صلۀ‌ پیشاپیش بخواهد. به خانم سرمد تلفن کردم و سخن استاد را به‌ او گفتم. او هم غرق شگفتى شد و گفت: شعرى را که‌ با پول بخواهیم بخریم نمى‌خواهم!
http://www.22bahman.ir/ContentDetails/pageid/153/ctl/view/mid/364/Id/B-161241/language/fa-IR/Default.aspx
سلام.
با تشکّر قلبی از «کتابناک» که امکان مجدّد دریافت این کتاب عالمانه را فراهم آوردند، و سپاس از مترجم و آپلود-کنندۀ یزرگوار و گشاده‌دست آن، از دوستان عزیز استدعا دارد قطعۀ ذیل را (در دو قسمت) مطالعه بفرمایند و بر درویشیِ این مترجم دانشمند آفرین بگویند که در طریق معرفت و نشر بی‌دریغ علم چگونه از حقوق خود کریمانه چشم پوشیده‌اند.
سه‌ هفته‌ از مرگ [صادق] سرمد گذشته‌ بود، "خانم سرمد" بر آن بود [تا] تسلیت‌هاى اشخاص سرشناس و نوشته‌هاى مطبوعات را درباره‌ مرگ سرمد و چند قطعه‌ شعر را که‌ دوستانش سروده‌ بودند به صورت جزوه‌یى با حاشیه‌ سیاه‌ و تزئینات جالب چاپ کند و آن جزوه‌ را میان نوشته‌ها و اشعار و تسلیّت‌هاى مورد نظر به‌ چاپخانه‌ داد تا براى شب چهلّم آماده‌ شود. عصر آن روز من "استاد جلال‌الدّین همائى " را (که‌ از زمانى که‌ دبیر ادبیّات بود مى‌شناختم ) در میدان سپه‌ دیدم . او استاد دانشگاه‌ تهران در ادبیات فارسى و فلسفۀ‌ اسلامى و در شمار صاحب نظران بوده‌ و به وارستگى و درویشى و عرفان-مشربى معروف بود و در عین حال کمکهاى موثر از سوى مقامات عالى و دولتى به او می‌رسید. او پیش از کار دبیرى سالهاى دراز طلبۀ‌ مدرسۀ صدر اصفهان بود و عمامه‌ بر سر داشت، سپس تغییر لباس داد. از زمان اعتمادالدوله‌ قراگزلو در وزارت فرهنگ استخدام شد تا سرانجام به مقام "استادى ممتاز" دانشگاه‌ رسید. همین که‌ همایى را در میدان سپه‌ دیدم سلام گفتم. دستم را فشرد و صورتم را بوسید و از برنامه‌‌ای تلویزیونى که‌ براى بزرگداشت سرمد ترتیب داده‌ بودم قدردانى کرد و مقام ادبى سرمد را ستود. سپس گفت: با آنکه‌ از نزدیک با سرمد آشنا نبودم از مرگ او متأثّر شدم و یک قطعه‌ شعر هم در سوگ او گفته‌ام . سپس از جیب بغل کت خود کاغذى درآورد و یک قطعۀ‌ شش بیتى را که‌ در سوک سرمد گفته‌ بود خواند. از او تشکّر کردم و شماره‌ تلفن او را گرفتم.
سلام!
من خیال می‌کردم سایت گرفتار مشکلاتی تحمیلی از بیرون شده ولی به نظر میاد اختلالات هفته‌های پیش نتیجة تحوّلات آگاهانۀ دست-اندر-کارانِ گرامی خودِ «کتابناک» بوده که تا اینجا حاصلی نامطلوب و یأس‌آور داشته و از تبعات آن یکی اینه که خیلی از کتابها رو، مثلاً همین یکی، نمیشه دیگه دانلود کرد در صورتی که قبلاً دانلودشون مشکلی نداشت!
والسّلام.
جالبه ولی بیشتر شو نمیشه فهمید وهمین طور نمیشه خوند:((
فوق العاده است. یکی از منابع مهم در این زمینه.
تاریخ خطهای جهان و سیر تحولات آنها از آغاز تا امروز
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک